tag:blogger.com,1999:blog-6950349705558582824.post8725929254423316676..comments2023-10-27T02:16:48.725+02:00Comments on Nešto kipi - ništa strašno: Rezanci od tikvica sa piletinomVesna Nesichttp://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-6950349705558582824.post-87594162082333596262013-04-12T08:03:09.466+02:002013-04-12T08:03:09.466+02:00Dobar i brz način da se potroše:-)Dobar i brz način da se potroše:-)Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6950349705558582824.post-87289486610064679012013-04-11T21:29:48.554+02:002013-04-11T21:29:48.554+02:00Ovo sjajno izgleda, a sigurno je odlicnog ukusa. M...Ovo sjajno izgleda, a sigurno je odlicnog ukusa. Mi uvek imamo brdo tikvica za potrositi, pa ce i ovo doci na red...Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6950349705558582824.post-65217206993274983562013-04-11T15:34:55.946+02:002013-04-11T15:34:55.946+02:00Mi ih zovemo zukini ili cukini ali to je na italij...Mi ih zovemo zukini ili cukini ali to je na italijanskom koliko znam tikvica, možda i grešim:-)<br /><br />Bele ili zelene mislim da je razlika samo u dekorativnom smislu, važno je da su mlade tj. homogene.Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6950349705558582824.post-43836421612921494972013-04-11T15:23:05.651+02:002013-04-11T15:23:05.651+02:00Ako se eliminiše lagani bešamel onda pogotovo mije...Ako se eliminiše lagani bešamel onda pogotovo mije mnogo kalorično.Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6950349705558582824.post-62831771620693926732013-04-11T15:16:49.179+02:002013-04-11T15:16:49.179+02:00Nastrugala sam ga ih na ono rende što ima razne na...Nastrugala sam ga ih na ono rende što ima razne nastavke pa tako i za tanje ili deblje rezance, kolutiće i sl.<br /><br />Nisam ih ljuštila već sam ih samo dobro oprala. Moja ćerka je pravila sa prelivom od junećeg mesa i pelata sa mediteranskim biljem.<br /><br />Ideja mi je da ih sledeći put pravim samo sa sirom ili neutralnom palvakom sa onim Naturinim dresingom (suvi)za salatu. Odličan je dodatak za svašta a bez konzervansa je.Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6950349705558582824.post-40245073031173586032013-04-11T13:49:30.738+02:002013-04-11T13:49:30.738+02:00E baš mi se dopala ideja tikvice kao rezanci:) Oba...E baš mi se dopala ideja tikvice kao rezanci:) Obavezno probam i stavljam u svoj jelovnik jer tikvice volim u svim varijantama, posebno one, kako ti kažeš, zelene, cukini tikvice.OljaKahttps://www.blogger.com/profile/14732211505364732586noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6950349705558582824.post-50712530745274440572013-04-11T11:15:56.399+02:002013-04-11T11:15:56.399+02:00Pravi restoranski obrok...dobro izgleda i, sto je ...Pravi restoranski obrok...dobro izgleda i, sto je bitno, nije kaloricno!jasna varcakovichttps://www.blogger.com/profile/05996238860556223973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6950349705558582824.post-88890460298831094572013-04-11T09:47:21.656+02:002013-04-11T09:47:21.656+02:00Zanima me kako si ih ribala? Jesi li ih ogulila? D...Zanima me kako si ih ribala? Jesi li ih ogulila? Divno izgledaju, a kako volimo tikvice, ovo je odlično novo jelo (za mene bez piletine, naravno).Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6950349705558582824.post-13228955031900204772013-04-11T09:46:25.682+02:002013-04-11T09:46:25.682+02:00Ovi rezanci nisu termički obrađeni.Ovi rezanci nisu termički obrađeni.Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6950349705558582824.post-85545550032407670552013-04-11T09:33:16.871+02:002013-04-11T09:33:16.871+02:00Ja jedem ove varijante tikvica bas cesto, ponekad ...Ja jedem ove varijante tikvica bas cesto, ponekad ih ostavim samo marinirane pola sata, sat, pa i bez bilo kakve termicke obrade budu odlicne, narocito kad su sveze i varijanti zutih... Imam i neki recept na blogu samo sam ih tamo punila sirom i rolovala. Odlicno idu i uz pesto! Meni je ovo super!Bjankahttps://www.blogger.com/profile/14027637097853636733noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6950349705558582824.post-42735986429702011292013-04-10T23:53:56.266+02:002013-04-10T23:53:56.266+02:00Moguće je bezbroj kombinacija.Moguće je bezbroj kombinacija.Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6950349705558582824.post-4624515029850717522013-04-10T23:52:08.035+02:002013-04-10T23:52:08.035+02:00Moja ćerka je negde videla i napravila, morala sam...Moja ćerka je negde videla i napravila, morala sam i ja:-)Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6950349705558582824.post-53289343548095481072013-04-10T22:59:28.463+02:002013-04-10T22:59:28.463+02:00Gde si se samo toga setila, genijalno... pravi &qu...Gde si se samo toga setila, genijalno... pravi "zeleni spageti", a fino se slazu i sa tim trakicama od piletine!:)))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6950349705558582824.post-12316447160383520872013-04-10T22:20:45.453+02:002013-04-10T22:20:45.453+02:00Pravim nesto slicno sa grilovanom piletinom, masli...Pravim nesto slicno sa grilovanom piletinom, maslinkama i pinjolama, ma sjajno! I ova kombinacija je super, iako ja nisam neki ljubitelj besamela. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6950349705558582824.post-63734815880153678862013-04-10T21:56:39.504+02:002013-04-10T21:56:39.504+02:00I ja ču sačekati da im padne cena. Tikvice jedemo ...I ja ču sačekati da im padne cena. Tikvice jedemo na toliko načina i celo leto ih imam u bašti. Jednostavno sam bila peadoznala:-)Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6950349705558582824.post-59924105514695451952013-04-10T21:54:44.808+02:002013-04-10T21:54:44.808+02:00Za prvi put sam izabrala da stavim neki sosić. Nis...Za prvi put sam izabrala da stavim neki sosić. Nisam po prirodi skeptik ali sam malo zebla:-) <br /><br />Tvoje ideje su odlične, jedino korica limuna otpada jer su ovi svi prskani. Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6950349705558582824.post-89825784768696934612013-04-10T20:27:14.430+02:002013-04-10T20:27:14.430+02:00Sveže tikvice kao rezanci e to mi je novina. Ništa...Sveže tikvice kao rezanci e to mi je novina. Ništa ne košta d aprobam, kad tikvica bude u izobilju.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6950349705558582824.post-29058421331818093252013-04-10T19:39:49.545+02:002013-04-10T19:39:49.545+02:00Hej Vesna, pa ovo pre svega divno izgleda !! Sigur...Hej Vesna, pa ovo pre svega divno izgleda !! Sigurna sam da je ovako jako ukusno ali mislim se da bi to bilo divno kada udari neka dobra vrucina...naravno, sa nekim potpuno laganim i cak hladnim zacinom: grilovana piletina seckana na kockice i zacinjena maslnovim uljem zamirisanim koricom od limuna ili ljutom papricicom...<br />Pozdrav !Marinahttps://www.blogger.com/profile/17291916388661269685noreply@blogger.com