Kad napolju zvezda peče danima, kad razmišljate šta za ručak, gde vam pogled prvo padne? Naravno na frižider i zamrzivač. Na ta dva mesta uvek ima nečeg od čega se može napraviti nešto. Zato uvek pustite mašti na volju.
Biće vam potrebno:
1 kg tikvica
1 kg zrelog paradajza
pola kg starijeg sira, ja sam stavila kozji sir
malo nekog tvrđeg kačkavalja
oko 200 gr kora za lazanju
maslinovo ulje
so, biber, origano
Priprema:
Dobro oprati tikvice i paradajz. Nekoliko sati pre pripreme ih iseći na deblje ploške, posoliti i staviti ih u cediljke da se dobro ocede.
Kore za lazanje malo obarite, rešetkastom kašikom ih izvadite na ubrus da se ocede.
Oceđene tikvice malo izgrilujte na maslimovom ilju, papirom upite višak ulja.
Podmažite pleh ili vatrostalnu činiju maslinovim uljem. Dno pokrite korama a zatim neizmenično ređajte tikvice, sir, kore, sir, paradajz i tako redom dok ne utrošite sve sastojke. Ređanje završite sa korom koju ćete premazati maslinovim uljem.
Tepsiju stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 0C oko 20 – 30 minuta. Pred sam kraj pečenja, isključite rernu i odozgo pospite rendan kačkavalj. Čim se kačkavalj otopi izvadite iz rerne i poslužite.
Baš smo lepo ručali a ovaj ručak ćemo sigurno ponoviti. Sigurno bi bilo lepo dodati i plavi patlidžan i beli luk.
Uverila sam se da je lazanja dobra i bez obilja bešamela i paradajz sosa a sam tim i mnogo manje kalorična J
Svidja mi se u ovom izdanju sa porvcem, jos samo da uspem da nagovorim chefa da proba... nego, kad ces ponovo praviti, da se pozovem na rucak.:)))kiss
ОдговориИзбришиMože i sutra, kupila sam patlidžan i stari kozji sir:-)
ОдговориИзбришиOvo bi mi bas odgovaralo. Naravno, i ovaj receptic probamo. Bravo za ideju! Deluje mi bas slasno;-)
ОдговориИзбришиSlasno a nije masno:-)
ИзбришиSad za vikend planiram nesto slicno... Nadam se da cu stici napraviti i domace kore.
ОдговориИзбришиNadam se da se vi odmarate u vikendici... :)
Malo sam sišla u civilizaciju a kad se vratim gore biće krajnje vreme da se naprave zalihe rezanaca i raznih kora i knedli sa šljivama:-)
ИзбришиOvakvi ručkovi su mi najbolji za leto.Prijatno!!!
ОдговориИзбришиUh, što volim što si ubacila koziji sir! Ručak za peticu!
ОдговориИзбришиPravi ljetni ručak,vjerujem da ti prija mali predah u civilizaciji,sigurno imate posla u vikendici,sada kako je malo zahladilo,vjerujem da će vam i tamo odmah biti ugodnije.
ОдговориИзбришиDrage moje, jest pravi letnji. Prednost u vikendici što stalno ima kozjeg sira, divota za sve u svašta:-)
ОдговориИзбришиBaš po mom ukusu, još da prevarim ove moje da im ne treba i meso uz ove divne lazanje. Još kada videh koziji sir.. ma fantastično!
ОдговориИзбришиA ako Vam je dosadno u vikendici, možete i malo da se igrate... nova igrica na blogerskom nebu...
http://a-sada-olja-kuva.blogspot.com/2013/08/blogeri-se-igraju_9598.html
Pravi letnji ručak...samo da ponovo nabavim tikvice
ОдговориИзбришиPrava ljetna lazanja, odlična ideja za ručak!:-)
ОдговориИзбриши