Kada sam sliku
ovih, moram reći ala mafina, stavila kao naslovnu sliku FB stranice mog bloga,
javili su se čitaoci koji su me pitali za recept. Mislila sam da recept objavim
kasnije, da ne dosadim sa integralnim receptima. Ipak, evoga.
1 prašak za pecivo
1 kašičica morske soli
Testo bi ovako umešeno trebalo da odstoji bar 8 sati, najbolje preko noći.
Ovaj recept, kao i recepte za Skonse
i Beskvasni hleb po metodu hrono ishrane
Dr Gifing šaljem našoj Mireli autorki
bloga Kruha i … koja nam je u okviru
blogerske igrice Ajme, koliko nas je!
za temu ovog meseca zadala ovas/zob.
Potrebno vam je :
250 gr ovsenog
brašna
250 gr ražanog
brašna
1 prašak za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
4 kašike
maslinovog ulja
Sušeni paradajz
malo ruzmarina
1 kašičica morske soli
500 ml vode
Susam i ovsene
pahuljice za posip
Priprema:
Izmešajte suve
sastojke dobro varjačom. Dodajte začine i maslinovo ulje. Iseckajte na sitno
sušeni paradajz, možete i masline. Dodajte vodu i sve dobro izmešajte.
Pekla sam u
silikonskim kalupima, nisam ih mazala uljem. Ako ih pečete u metalnim,
podmažite ih.
Od ove količine
testa sam dobila 12 velikih mafina. Kalupe punite do polovine. Ostatak testa sam
razmazala na pleh prekriven peki papirom.
Pre pečenja sam ih
posula ovsenim pahuljicama i susamom.
Stavite da se peku
10 min na 2500C a zatim smanjite na 2000C i pecite još petnaestak minuta. Pečene mafine izvadite
iz kalupa na rešetku da se ohlade.
Ostatak testa koji
sam pekla u plehu je dovoljno peći 10 – 15 min. na 2000C.
Kada je pečeno i
ohlađeno, isekla sam ga nožem za picu na štapiće i tako dobila odličnu
grickalicu za užinu.
Sigurna sam da
ćete uživati u ovim hrskavim mafinima bilo da ih grickate uz jogurt ili kefir
ili ih presečete i namažete nekim vašim omiljenim namazom.
Samo ti nama kuckaj ove fine receptice i ne brini, nece nam dosaditi.:))
ОдговориИзбришиPredivno! Integralno, bas kako volim. Moracu da probam!
ОдговориИзбришиIzgleda super! <3
ОдговориИзбришиOdlični su!
ОдговориИзбришиMa odlični u svim oblicima!
ОдговориИзбриши