Čim sam
videla Jelenin recept znala sam da je on sutra za ručak. Volimo i pite i
tartove. Posebno mi se svideo jer je testo sa mašću. Tartove isključivo pravim
sa maslinovim uljem ili puterom.
Recept
sam malo modifikovala. Dodala sam karamelizovani crveni luk na osnovu pite jer
sam imala bareno pileće meso, koje je dosta suvo. Inače mnogo volimo karamelizovan crveni luk.
Isprobala sam ga jednom sa Aninog bloga i što ona reče: ’I vi ste se navukli’.
Vala jesmo, često ga pravim za različite potrebe.
Original
recepta pogledajte kod Jelene.
Za moju verziju vam je potrebno:
Testo je
kao u originalu:
60g masti
150ml mleka
150ml vode
prstohvat soli
400g brašna
150ml mleka
150ml vode
prstohvat soli
400g brašna
Punjenje:
Karamelizovani
luk:
2 veće
glavice ljubičastog luka
1 puna kašika smeđeg šećera
2 kašike balzamiko sirćeta
prstohvat soli
prstohvat bibera
komadić maslaca, maslinovo ulje
1 puna kašika smeđeg šećera
2 kašike balzamiko sirćeta
prstohvat soli
prstohvat bibera
komadić maslaca, maslinovo ulje
2 čena belog luka, sitno seckana
300gr kuvanog belog mesa
100g dimljene polusirove roštilj kobasice
1 crvena paprika iseckama na kockice
1 ravna kašičica soli
2 kašike viskija ili nekog jačeg pića
200ml pavlake za kuvanje
1 kašičica suvog bosiljka i svež peršunov list
40g rendanog parmezana ili grana padana
1 kašika senfa
1 ravna kašičica soli
2 kašike viskija ili nekog jačeg pića
200ml pavlake za kuvanje
1 kašičica suvog bosiljka i svež peršunov list
40g rendanog parmezana ili grana padana
1 kašika senfa
Priprema:
Zagrejte
mast sa mlekom, vodom i soli. Umešajte brašno, umesite glatko testo. Ostavite
pokriveno u frižideru da se ohladi.
Roštilj
kobasicu sam ustnila i na teflonskom tiganju kratko ispžila sa kockicama
paprike. U to sam dodala barenu piletinu koju sam imala u zamrzivaču i sve
ostale sastojke. Možda ćete primetiti da sam stavila 200ml pavlake za kuvanje.
Stavila sam više jer je bareno pileće belo meso mnogo suvlje nego prženo.
Od
umešenog i rashlađenog testa sam odvojila deo za tračice. Ostatak testa sam
razvukla na veličinu tepsije 24 cm. Izbockala viljuškom, rasporedila
karamelizovani luk a zatim pripremljenu masu od belog mesa. Pitu sam finiširala
mrežom od tankih traćica testa.
juče sam pročitala kod Jelene . I kod mene je na listi isprobavanja. Neobičan recept . Super izgleda, Vesna , a verujem i da je super ukusna :S
ОдговориИзбришиTesto mi je otkriće! Samo ću drugi put praviti u tepsiji od 28 cm jer bi bilo po meni bolje da testo bude tanko.
ИзбришиSvaka cast na brzoj probi, nema lepse preporuke... vidim da cu morati da se prihvatim posla kad ste ga tako lepo pohvalili.:)) pozzz za obe majstorice...
ОдговориИзбришиNi bolje pohvale koja dolazi od ovakve majstorice! Uzrok brzine je sem dobrog recepta bio i što sam znala da će svi rado ručati :-)
ИзбришиKaramelizovani luk ti je super ideja. Probam sledeći put. Ja sam ovu pitu bar 10 puta pravila do sada i stalno sam nešto menjala. Duplirala fil da bude iste visine a posuda 25cm, pa bez senfa, pa sa senfom, pa s akopijom parmezana i tako u krug. na kraju sam se vratila na original, samo kao što kažeš testo jeste deblje i sad sam dodala u receptu jer imam zapisano d ami je na kraju ostaloo 80g testa koje sam razvukla kao podlogu za mini picu. Mi ovo jedemo obično hladno iz frižidera leti uz salaticu, za 4 osobe.
ОдговориИзбришиZaista pruža mogućnost bezbroj kombinacija, testo je ovde po meni glavno. Dobro a bez margarina.
ИзбришиI meni se jako dopao Jelenin recept. A, ova Vasa izvedba deluje jos primamljivije. Karamilizovani crveni luk mi je slaba tacka, tako da samo mogu da zamisljam ukuse koji se preplicu u ovoj lepoti. Stvarno, majstorska pita...
ОдговориИзбришиPravi obavezno!
ИзбришиObožavam tartove slane i slatke,tako da je ovo sve baš po mome ukusu i recept si odmah bilježim..svaka čast na izvedbi stvarno divno!
ОдговориИзбришиKao i Naletu mogu samo da kažem probaj obavezno!
ИзбришиOvo kao da je za mene pravljeno...volim slane pite.Pre nekoliko dana tražih mast po našim prodavnicama u Torontu,niti masti, niti čvaraka...ali tvoju ću pitu kad tad napraviti.
ОдговориИзбришиDa moja tetka pude ponosna
ОдговориИзбришиhttp://www.coolinarika.com/recept/socivo-sa-cufticama-eastern-style-hurem-hurem/
Deana
Ako ćeš da dođeš na ručak ja ću da pravim a ti da slikaš :-)
ИзбришиOcu, tu sam od ponedeljka!
Избриши