14.08.2014.

Otvoriš frižider i zamrzivač…. Salata od pasulja i povrća

Kada ti je prodavnica udaljena 3 kilometra a napolju je već 280C a biće ko zna koliko dok odeš i vratiš se, logičan izbor je da malo procunjaš po zalihama i da vidiš šta možeš da iskombinuješ.
Našla sam:

Obaren mlad pasulj
Paradajz
Crvenu i zelenu papriku
Rukolu
Luk
So, biber
Maslinovo ulje i balzamiko
Opciono, malo pečenice

Napravila je sam ovako:

Pasulju, kao i špagetama, uvek ostavim malo vode u kojoj su se kuvali. Pasulju sam dodala, ulje i balzamiko, so i biber. Ostavila sam oko sat vremena u frižideru da pasilj upije ukus. Iseckala sam za to vreme, paradajz, papriku, pečenicu i luk. Zatim sam povrće spojila sa pasuljem, dodala rukolu, dobro izmešala, slikala i navalila!

Ovo je bio treći dan kako mi je salata bila divan ručak. Primetila sam da najviše pinujem kolače, peciva, masna i slasna mesa – sve ono što ne bih smela ni da pogledam i retko ih pravim. Šta ćete, to je zabranjena ljubav!  Ipak vidim da su i salate visoko zastupljene. Zaista ima fantastičnih. Rešila sam da većinu isprobam ovog leta, da iskoristim ovo obilje svežeg povrća.


Hoćete li i vi?

2 коментара:

  1. Super si sve iskombinovala, samo jos parcence domaceg krckavog hleba i ne treba nista vise... njam, njam,:)) p.s. i mene "bockanje" slicica jako veseli (kao sto vec znas:), ali tesko da ce sve stici da se isproba... drzim ti fige za jos koji receptic.:)))

    ОдговориИзбриши
  2. Moram da se pohvalim Lanice da nisam ni pipinula hleb - nisam ga ni imala a ko da uključuje rernu :-)

    ОдговориИзбриши