31. 10. 2012.

FBI istraživao Dunjin blog


Nisam baš poznavala Dunjin blog. Već na prvo detaljnije gledanje sam se oduševila svim segmentima, bila je to baš ljubav na prvi pogled, kao i naziv jednog segmenta njenog bloga. Svoju umetnost je tako lepo prenela na hranu. Tako maštoviti recepti u divnim posudama, sa odličnom scenografijom i fotografijom. Jednom rečju praznik za sva čula.
Zato mislim da je ovaj krug  blog igrice FBI rukavice ,koju je pokrenula mamajac, pun pogodak.

Ovog puta sam bila ’istraživač’ promenljive sreće. Sve što sam napravila je bilo baš lepo. Dosta sam recepata bocnula i ostavila da ih napravim za slavu jer su mi se mnogo svideli ali slatkiše retko pravim. Tu me s nestrpljenjem čekaju:Bjeli BožićBomboni sa šljivama, Lurdske šnite.
Na žalost mogu prikazati samo dva prva recepta koje sam isprobala, jedan samo delimično,  sve ostale slike su propaleL Sad me je prošlo ludilo što se to desilo. Nije važno, glavno da smo mi uživali u pripremljenim jelima!

Naslov recepta je ujedno link ka Dunjinom receptu.

Musaka, fešta od patlidžana

Ove godine smo se zaista najeli plavog paradajza na sto načina. Kineskog, našeg, velikog malog... Na kraju sezone videh jednog kuvara kako ga potapa u mleko pre pohovanja da bi ono izvuklo gorčinu. Avaj, na kraju sezoneJ
Baš je bila lepa ova musakica!



Čim sam na pijaci spazila bamije znala sam kako ću ih upotrebiti. Ranije sam ih dodavala u razne đuveče i to bojažljivo i samo zato što je mama tako radila inače mi ona njihova sluzavost na oko nije prijalaJ Mogla sam više fila smestim u trougliće, ali to drugi put.
U slast smo trougliće pojeli uz čorbicu od tikvica. Tako se sprijateljih sa bamijama!
 

 


Skoro me tako nešto nije oduševilo. Za kratko vreme sam ih dva puta pravila. Prvi put sa mediteranskim ukusom (ruzmarin, biber, so), drugi put ala Indija (beli luk, biber, čili u prahu i indijski kari).

Kada sam drugi put pravila zaboravila sam na potopljene semenke u frižideru i bingo! Seme lana je počelo da klija. Malko duže sam morala da pečem ali je bilo mnogo ukusno. Možda ja fantaziram da je bilo ukusnije a može biti da je objektovno takoJ


 

Slika gotovih krekera je otišla dođavola sa ostalim, preostala je jedna od prvog potapanja i od drugog u plehu spremno za pečenjeL

Sve u svemu jedno lepo gastronomsko iskustvo!

16 коментара:

  1. Svidja mi se izbor, jos kako je ovde osvanulo neko tmurno i hladno jutro, bas bi mi sada prijalo nesto od ovoga da se malo ugrejem. Musaku sa patlidzanima bas volim, ali bamije nisam probala, zapravo mislim da ih i nema kod nas, a krekeri sa semenkama su super grickalice onako uz neki dobar akcioni film na dvd-ju.:)) p.s. molim te proveri link za krekere, nesto mi ne radi... kiss.:))

    ОдговориИзбриши
  2. Bamija spremljena na ovaj nacin bi nam se sigurno dopala. Inace cesto punim tanke kore povrcem, tako kao trouglice... Bas super zvuci ta kombinacija.
    Ma nema veze sto je lan proklijao, tako si imala jos zdravije krekere, sa klicama. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan odabir recepata! Super su mi ovi krekeri, vidim da ih svi hvalite pa ću ih i ja morati napraviti.

    ОдговориИзбриши
  4. mignonne@
    sad svi linkovi rade. Nemoj samo sa se zaneseš sa krekerima, jesu zdravi ali su i kalorični. Sreća je da su i vrlo zasitni:-)
    Miki@
    Skoro bih mogla da tvrdim da im je ta proklijalost dala poseban šmek!
    What's for dessert?
    Probaj obavezno, sjajni su kao i svi Dunjini recepti koje sam pravila. Svašta sam pravila a slike zameo vetar:-)

    ОдговориИзбриши
  5. Divan odabir Vesna,ovi krekeri mi se posebno sviđaju,jer inače obožavam takve fine grickalice:)

    ОдговориИзбриши
  6. Vesna, baš ti dobar odabir!
    Oni trokutići sa bamijom i patlidžanom zvuče tako dobro!!!
    Moram da napomenem da vam zavidim do neba što imate gde da kupite bamiju:):)

    ОдговориИзбриши
  7. Kako kreativni i mastoviti recepti, sigurna sam da su neodoljivo ukusni:-))

    ОдговориИзбриши
  8. Joj, tek sam danas vidjela tvoj prilog, hvala ti, prekrasno si to izvela, sve je super, meni su favorit trokuti (samose).

    ОдговориИзбриши
  9. Nevena@
    Samose su zaista super, možda zbog bamije. Proveriću da li ih još ima na pijaci, ako ih ima tvoji su:-) Kad budeš dolazila u BG uzećeš ih.
    Biljana@
    Krekeri su hit!
    Dunja@
    Samo kad sam ja otkrila tvoj blog, biće to još toga!

    ОдговориИзбриши
  10. Divan izbor. Baš mi se dopadaju i musaka i samose i krekeri.

    ОдговориИзбриши
  11. lep izbor... :D na Dunjinom blogu je čisto uživanje surfovati .

    ОдговориИзбриши
  12. Pretpostavljam da su krekeri od semenki izazvali i...neka druga iskustva? :D Kakvu...vartolomejsku noć? Kod mene tako bude, uvek.

    ОдговориИзбриши