Šta da radiš kad dobiješ od prijatelja organski gajen beli krompir sa Ravne Romanije?
Naravno prvo završi
u rerni jer znaš da možeš da ga upotrebiš bez beskrajnog glancanja kore. Ako
kombinujete mikrotalasnu i običnu rernu onda je zaista sve jako brzo.
Porebno vam je:
U zavisnosti od
vašeg i apetita ukućana i broj krompira, kod mene je to bilo po 2 veća i po
jedan manji.
Oko 80 gr putera
150 gr suvog vrata
ili pančete sitno iseckane
100 gr starijeg belog
ovčijeg, kozjeg ili kravljeg sira
150 gr ovčijeg
kaćkavalja ili ćedar sira
jaja koliko krompira ili po želji
seckani peršun
Dobro opran krompir,
najbolje oštrom stranom sunđera, staviti u mikrotalasnu 15 min. Kada je krompir
omekšao preseći ga na gornjoj trećini. Ređati ih na pleh pokriven peki papirom. Pažljivo
kašicicom ili nekom drugom alatkom krompir izdubiti. Što ga više izdubite
imaćete više mesta za fil. Nemojte ipak preterivati jer krompir tako lepo sa
puterom upije sve gornje dodatke. Malo posoliti, pobiberiti. Na dno stavite
putera po želji, pa ga zatim punite. Seckani beli sir, kačkavalj, suhomesnato, peršun i biber, lagano
izmešajte i punite krompir. Malo prstima formirajte udubljenje u sredini i u
njega razbijte jaje koje ćete malo posoliti i pobiberiti. Na jaje stavite mali
komadić putera. Zapecite na sredini rerne, na 2200C dok jaje ne bude
pečeno po vašem ukusu. Možete i izostaviti jaje. Kao što uvek biva u našoj kući, nikad svi istoJ
Mislim da sam zaista
brzo došla do jednog lepog ručka!
Ručak je bio inspirisan receptom: http://www.internationalfood4u.com/2012/09/idaho-sunrise.html
Baš dobar ručak! Naravski, izbacim vrat ili naninu:)
ОдговориИзбришиa onda ništa:-)
ИзбришиZaista lep rucak i inspiracija, bas nedavno sam pravila krompir "u caksirama" tj. pecen u ljusci, pa preliven sa malo maslaca dok je jos topao, eto mogla bih sledeci put ovako da napravim.:))
ОдговориИзбришиMože pečene polutke krompira prelivene, jogurt+pavlaka+neka seckana šunkica.
ИзбришиKrasan obrok,toliko volim krompir jela bih ga svaki dan na neki različit način pripremljen:)
ОдговориИзбришиOnda navali!
ИзбришиA ja pravila skoro tzv. police sa pančetom. Bilo je izvrsno, mada ovo deluje još bolje. Hvala. :)))
ОдговориИзбришиsamo pazi na jaje da se ne prepeče:-)
ИзбришиHoću, hvala. :)
ИзбришиDivno.Kod mene su isto dani krompira, ne mogu da ga se zasitim.I taj puter mu tako dobro stoji...
ОдговориИзбришиNe bi ni kajmak pokvario - veruj mi:-)
ИзбришиVesna tak krompir zlata vredi! Daj molim te reci mi znaš li neku tezgu, prodavca na Zemunskoj pijaci koji prodaje dobar krompir. Išla sam dotle da sam pitala prodavce gde oni kupuju i svi nešto sležu ramenima, kao nema ti vajde da tražiš dobar krompir. Jednom kupim sjajan u Maxiju sledeći put bacim sve u đubre.
ОдговориИзбришиMoram da priznam da ga davno nisam pravila ovakvok. Beležim!
Mi jedemo malo krompira, više ga dodajem u čorbe da ih ugusti. Zato i nemamo nekog određenog čoveka za razliku od ostalih stvari, gde se tačno zna šta kod koga i kog dana kupujemo i kad je taj tu:-)
ИзбришиSad sam malo učestala dok imam ovaj krompir, kad nestane onda sve po starom:-)
Za ostale nabavke na Zemunskoj, pitaj a mogu da te i odvedem:-)
Krompir mi je jedino problematičan na pijaci, ostalo sam se snašla (hvala puno na ponudi) ali kako stvari stoje sa ovim snegom selim se polako kod komšinice na ćošku u njenu radnju jer ima 10 puta bolju ponudu od pijace zimi, a tamo sve smrznuto.
ИзбришиKao stvoreno za hladnije dane!
ОдговориИзбришиSneg veje, lep ručak za prvi sneg:-)
ИзбришиKrompir volim na sve nacine, a ovako pripremljen verujem da je prava delicija. Dodatak pancete i kravljeg sira mi deluje odlicna kombinacija:)
ОдговориИзбришиSamo mora biti stariji sir.
ИзбришиOdlična ideja za ručak, malo pancete, malo sira, divota!:)
ОдговориИзбришиJes vala:-)
ИзбришиKoja bi bila alternativa prvoj fazi, za nas bez mikrotalasne pećnice? Hvala. :)
ОдговориИзбришиJa bih pečenje ubrzala deliničnim barenjem krompira, ako možeš na pari. Onako da budu na pola obareni a dalje sve isto. Dok se punjenje zapeče, sir istopi, dotle će i krompir biti mekan.
ИзбришиOvo obozavam! Fantastičan recept Vesna!
ОдговориИзбришиPrijatno!
ИзбришиOdličan recept Vesna! Ja bi sama mogla pojest jedno 5 komada kad su ovako dobri!
ОдговориИзбришиVala i ja bih ali neikako ne pojedem toliko:-)
ИзбришиNema bolje stvari za ove hladne dane od ovakvih polica, mljac;)
ОдговориИзбришиDanas sam pravila nešto slično ovom tvom receptu i mi smo se oduševili.
ОдговориИзбришиZoki i brzo i lagano!
ИзбришиOdličan ručak, svidja mi se :)
ОдговориИзбришиKod tebe se uvijek fino papa, krompir ovako pripremljen sigurno je njamnjam, moram probati:-)
ОдговориИзбришиmm,ovo je tako primamljivo. puno divnih recepata zelim i u ovoj 2013!
ОдговориИзбриши"Od kapica i krompira preostalog od dubljenja sam napravila čor od raš."
ОдговориИзбришиJa sam plavuša, nešto nisam shvatila šta je to čor od raš?
...ajme divne police...prekrasno s jajetom unutra... ;))
ОдговориИзбриши