Kada sam
videla kao ovomesečnu zadatu temu - leblebije,
u blogerskoj igrici ’Ajme, koliko nas je’, odmah sam znala šta ću
sigurno napraviti jer je to prosto postala rutina u našoj kući.
Oliverin recept ne menjam jer je zaista odličan i za falafel i za pita hleb. Jedino sam
promenila sos. Navešću vam samo recept za sos.
Umutite:
3 kašike vruće vode
2 kašike tahinija
2 kašike limunovog soka
malo meda
½ kašičice kumina i
1 čen belog luka
soli po ukusu
Kada
imate pripremljene leblebije u zamrzivaču kao što ih ja vrlo često imam, onda
je ručak jako brzo na stolu.
Obavezno
isprobajte Oliverin recept ako već nist
Recept šaljem Tanji (Kuhinja zaposlene žene), koja nam ke
leblebije zadala kao zadatak ovog meseca.
Sve izgleda vrlo finoo, rado bih gricnula komadic lepinjice i jednu cufticu, sos za 5+!:))
ОдговориИзбришиI meni se ovaj sos strasno dopada...njammmm!!
ОдговориИзбришиVesna, da li leblebije zamrzavate kuvane? Koliko dugo mogu da traju? Pošla bih za vašim primerom čim budemo kupile nov frižider.
ОдговориИзбриши