Sezona nastupa! Na pijaci su dosta skupe pa sam malo krenula po šumi da ih tražim. Nisam ih našla ali sam zato zaradila krpelja :-) Vratih se ipak na pijacu jer sam htela da isprobam jedan lep recept Dajane Dzijan sa bloga Baker's corner ... somewhere in my kichen.
Recept sam malo izmenila ali original možete videti na gornjem linku.
Zapečene špargle
Sastojci:
1/2 kg špargli
200 gr pančete
100 gr kozjeg sira
2 jaja
rendani permezan
puter
so po potrebi
Zasučite rukave i krenite:
Opranim šparglama otkinite tvde delove, Kratko ih blanširajte. Osušite ih ubrusom i poređajte u tepsiju obilno namazanu puterom.
Pančetu iseckajte na tračice, kratko propržite. Slaninu i sir rasporedite preko špargli. Sve zalijte sa ulupanim jajima.
Pecite na 220 stepeni oko 20 minuta.
Ovo može biti nedeljni doručak a i odličan ručak!
Recept sam malo izmenila ali original možete videti na gornjem linku.
Zapečene špargle
Sastojci:
1/2 kg špargli
200 gr pančete
100 gr kozjeg sira
2 jaja
rendani permezan
puter
so po potrebi
Zasučite rukave i krenite:
Opranim šparglama otkinite tvde delove, Kratko ih blanširajte. Osušite ih ubrusom i poređajte u tepsiju obilno namazanu puterom.
Pančetu iseckajte na tračice, kratko propržite. Slaninu i sir rasporedite preko špargli. Sve zalijte sa ulupanim jajima.
Pecite na 220 stepeni oko 20 minuta.
Ovo može biti nedeljni doručak a i odličan ručak!
Ovo već dugo nisam pravila. Prekrasno, hvala ti puno
ОдговориИзбришиEto sad probaj sa pančetom :-)
ИзбришиDivno izgleda. Špargle sam spremala 3-4 puta do sada. Jesu skupe ali prijaju mi:)
ОдговориИзбришиOvako ih još uvek nisam pripremala.
Nadam se da si se rešila tog uljeza. Ufff, što ih ne volim.
Reših se uljeza al više u šumu neidem bez zaštite :-)
ИзбришиVolim špargli ovo ću robati mislim da je izvrsna ideja!
ОдговориИзбришиDo sada sam uglavnom pravila pastu sa njima ali ovo je zaista odlično!
ИзбришиOdlična ideja!
ОдговориИзбришиBaš probaj!
Избриши