Brz i lak
način da se spremi ukusno pečenje. Vrlo je zgodno kada vam dolazi veći broj
ljudi na ručak ili večeru. Sve možete da spremite i prethodni dan, čak je i
poželjno da meso prenoći sa začinima.
Potrebno vam je:
Svinjski kare
So
Med
Kečap
Pikantni senf
Dižon senf
Senf za začinskim biljem
Aleva paprika
Biber
Ruzmarin
Priprema:
Na tanjir stavite sve začine, izmešajte ih, uvaljajte meso, stavite
ga u kesu za pečenje i ostavite u da prenoći u frižideru. Sutra dan u kesu za
pečenje sa mesom dodajte krompir, šargarepu i povrće koje želite. Zatvorite
kesu žičicom i stavite da se peče.
Pecite na 2000 C. Od veličine i debljine komada naravno
zavisi i dužina pečenja. Komad od 2 kg sam pekla oko 2 sata.
Kada je meso pečeno, otvorite kesu i pustite da se uhvati korica na
mesu. Ako želite možete meso izvaditi iz rerne a povrće ostaviti da se jače
zapeče.
Kare na ovaj način ostane sočan i mirisan. Ostatke pečenja
možete sutra staviti na tanku krišku
hleba i uz neku maslinu ili list salate imati lep sendvič.
Ovaj recept šaljem našoj Milkici, koja nam je u
okviru blogerske igrice Ajme koliko nas je kao temu za ovaj mesec izabrala ruzmarin.
Super, bas slasno!
ОдговориИзбришиNaročito je dobro za masnija mesa,
ИзбришиBlago tvojoj familiji, kod tebe se uvijek nesto fino kuha:)
ОдговориИзбришиIpak najčešće kuvam lagane stvari a meso I krompir izbegavam:-)
ИзбришиMnogo su ukusni ti svinjski komadi pečeni u rerni. Moja bivša svekrva je prava majstorica za plećku pečenu u pekaču - to je da se prsti poližu, a nema titranja oko ručka. Od nje sam i prihvatila pečenje plećke u komadu.
ОдговориИзбришиOdlična je ideja i kare u komadu, samo da se ne presuši (zato je kesa dobitna kombinacija) pa ne može da omane.
Plećka je najbolja ali kad imaš publiku kao ja ovog puta onda je kare izbor:-) Volim da stavim u kesu jer ostane zaista sočno.
ИзбришиVrlo finoo i mirisno, svidja mi se sto se pece u kesi, ne pravim bas tako cesto na taj nacin i stavljam na listu za probu.:))
ОдговориИзбришиGledajući i čitajući ovaj recept krenula mi voda na usta,osjetim mirise..kao da nisam dovoljno jela, ovih dana pogotovo,ali eto jače je od mene:))
ОдговориИзбришиSlično ju pravim i stvarno znam koliko je sočna, krasna..
Krasota; svi vole i zgodno za veci broj gostiju!
ОдговориИзбришиJeste zgodno ali ipak treba izbegavati ovu kombinaciju mesa I krompira, ali neku put može:-)
ОдговориИзбришиI ja volim med sa svinjetinom...a cesto uz svinjetinu stavljam jabuku ili sljive, bas zbog masnoce.
ОдговориИзбришиNikada nisam koristila te kese..cini mi se da je u nekoj teskoj posudi od gize sa teskim poklopcem isto...zar ne?
pozdrav !
Nije isto u kesi i teškoj šerpi, u šerpi je mnogo bolje:-) Međutim tako duguljstu šerpu nemam pa se onda zadovoljavam sa kesom:-)
ИзбришиJa imam onaj francuski Creuset i stvarno je meso u njemu bozanstveno ! Vec godinama se spremam da kupim Creuseet ali nesto veci od mog ali toliko kosta da stalno od toga odustajem...a ne desava se bas toliko cesto da imam 10 ljudi na veceri pa da mije bas neophodno !! kese su valjda izmislili da ih posle bacis i ne moras da peres...
ИзбришиGledala sam u Beču, fatamorgana od cena:-)
Избриши