30. 11. 2012.

Projice sa spanaćem i muskatnim oraščićem




Recept šaljem Nataši sa bloga "Shacky's kitchen", ovomesečnoj domaćici igrice "Ajme, koliko nas je". Tema za novembar je kiselo mleko.

Inspiracija za ove projice je bio recept koji je Gaga objavila na svom blogu Moje grne. Pošto nisam do sada pravila ovakve projice odmah reših da isprobam recept u nekom obliku. Sastojci su jednostavni i uvek ih ima u mom frižideru i zamrzivaču a verujem i u vašem.

Hajdmo onda na sastojke - recept.

Potrebno vam je:

100 gr   kukuruznog brašna
100 gr   pšeničnog brašna
  50ml   mleka
200 ml  kiselog mleka
    1      jaje
   50ml  maslinovog ulja
     1kk  praška za pecivo
100gr    obarenog i sitno iseckanog spanaća
100gr    starog ovčijeg ili kozjeg sira
so, muskatni orašćić, susam i lan za posipanje

Priprema:

Pomešajte brašna, prašak za pecivo i pola ravne kašičice muskatnog oračića. Dodala sam oraščić koji je već bio u prahu. Ako stavljate sveže narendani onda će sigurno biti potrebno manje. Probajte i doterajte po svom ukusu.  Dodajte, mleko, kiselo mleko, ulje, jaje, spanać i sir isečen na kockice. Stavila sam Frikomov smrznuti spanać u briketima, zaista je odličnog ukusa. Količinu spanaća možete i povećati prema svom ukusu.

Pripremljenu masu rasporedite u pleh za mini mafine (24 kom) u koju ste prethodno, po želji, stavili papirne korpice.  Količina mase je taman dovoljna da
korpice budu fino napunjene.

Pospite ih susamom i lanom. Pecite 35 - 40 minuta na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
 

15 коментара:

  1. Ja ti vjerujem, sve navedene sastojke volim, sigurno je za prste polizati:-)))

    ОдговориИзбриши
  2. Sad bi mi bas fino dobrodosle za dorucak, moze i za veceru ako nesto preostane, uz solju jogurta ne treba nista vise.:))

    ОдговориИзбриши
  3. Kod ovakvih projica u suštini možeš da dodaš šta želiš i imaš u frižideru. Ja ih često pravim, moja deca ih baš vole. Hvala što si isprobala recept. :) Kako vam se sviđaju?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veoma nam se sviđaju ali u ovoj varijanti ipak treba malo više ulja, brže bi se ispekle i korica bi bila hrskavija što mi volimo. Čvarke moram da zaboravim i po ceni i po zdravlju:-)

      Избриши
    2. Ja vala ne mogu da ih se odreknem. :) Šta ću kad volEm. :)

      Избриши
  4. Krasne su ove projice,baš imam finog domaćeg kukuruznog brašna i valjalo bi ga iskoristiti u ovakvo nešto fino:)

    ОдговориИзбриши
  5. Drage moje slika je odvratna ali su projice sjajne:-) Kad ih sledeći put budem pravila, praviću ih za doručak pa će slika biti zamenjena:-)

    ОдговориИзбриши
  6. Jako mi se sviđa dodatak sjemenki, sigurna sam da su projice bile odlične!

    ОдговориИзбриши
  7. Ja sam ih jutros pravila za doručak, sa čvarcima, ali su mi se zalijepile za papirne korpice, nisu mogle nikako da se skunu. Ne znam kakve bi bile da sam čekala da se ohlade, jeli smo ih vruće, bili smo gladni.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da je problem u korpicama. Kad su se malo prohladile lakše su se skidale. Sledeći put ću peći direktno u plehu i malo namastiti a onda pleh u mašinu i nema problema:-)

      Избриши
  8. TOliko lepo izgledaju i vec ih zamisljam onako tople za predjelo sa nekim finim sosom od gorgonzole recimo...

    ОдговориИзбриши
  9. A zar nije mnogo 40 minuta za tako male modlice..?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mi volimo baš reš, obilazila sam ih više puta dok su se pekle i na 40 min je izašlo:-)

      Избриши
  10. Vesna, mnogo dobri ovi mafinčići!
    Volim kako se slažu spanać i muskatni orašćić.
    Baš je njamzi:)

    ОдговориИзбриши