30. 4. 2013.

FBI rukavice istražuju Ivanine blogove

Neki put se pokaže da je svet baš mali. Jednom prilikom pozvao nas je na večeru moj brat, pasionirani ljubitelj, lepinja, pica i raznih hlebova. Nisu ga zadovoljile razne ploče za pečenje pa je na kraju kupio i pica peć sa kompletnom opremom. Napravio je razne lepinje, nije se znalo koja je od koje bolja. Kaže on, ima neka Ivana u Americi, a ja sa blogom ’So i biber’… Kroz razgovor smo došli na to da je Ivanin post ’Kako napraviti dobar hleb’, bio glavna poduka za njega.
Ja nisam isprobavala hlebove moj izbor je pao na:




Sam recept prati lepa priča o holanskim slikarima koje baš volim. Ivana je uložila trud i prikazala nam njihove lepe slike.
Malo sam se plašila količine belog luka. Međutim, recept je zbilja odličan i biće ponovljen. Piletinu smo jeli samo sa salatom ali to nije umanjilo vrednost ovog recepta.



Kod ovog recepta me je privukao sos za koji nisam nikad ni čula ni pravila a i špargle. Jedino mi je žao što sam koristila smrznute špargle jer ih na pijaci nije bilo ni za lek.
Sos je zaista izuzetan i da nije toliko kaloričan sigurno bih mu našla mesto i u nekim drugim jelima.

4 коментара:

  1. uh tu piletinu volim, ja je pravim malo drugačije od ove koju si ti napravila, i to je nešto što moraš prste lizati,koliko je ukusno.

    ОдговориИзбриши
  2. Vesna, pozdravite puno brata... morala sam muzu da prosledim link ka vasem blogu da procita prvi pasus:) Bas mi je drago da su vam se svidela jela. Inace Alfredo sos je jako popularan u Americi. Hvala na trudu.

    ОдговориИзбриши
  3. Vidim da sam propustila dosta toga, ovo sve zaista izgleda vrlo ukusno, moracu da to pilence napravim prvom prilikom, spargle preskacem.:))

    ОдговориИзбриши