09.11.2013.

Pica na podlozi od tikvica

Po mnogo stvari ćemo pamtiti ovu jesen. Naravno, najviše po tolplim danima. Neki su izgledali kao letnji a ovi na izmaku lepog vremena na prolećne. Tako se i priroda ponašala. Nikada nisam na pijaci viđala u ovo doba godine toliko prolećnog povrća, mlad sremuš u novembru!?



Tu lepotu pijace sam iskoristila da isprobam recept sa bloga Seattle Local Food. Na blogu možete videti original recepta od koga moje izvođenje ne odstupa mnogo.

Za ovu picu vam je potrebno:

Oko 1,5 kg tikvica
2 jaja
50 gr parmezana
100 gr gaude ili nekog sličnog sira
200 gr mlađeg kozjeg sira ili mocarele
3 kašike vrlo ukuvanog paradajza ili kečap
1 srednja glavica crvenog luka
100 gr slaninice
100 gr neke pikantne roštilj kobasice
200 gr čeri paradajza
so, biber

Kako sam je pravila?

Tikvice sam izrendala i posolila. Dobro ih izmešala.



Izrendane tikvice sam posle nekog vremena premestila u cedilo. Zavrtala sam tkaninu dok i poslednja kap nije bila isceđena.



Tako dobro isceđene tikvice sam pomešala sa jajima, parmezanom, gaudom i biberom.



Ovu smesu sam rasporedila na pleh od rerne obložen peki papirom. Na utapkane tikvice sam namazala kečap,  stavila kolutove luka, rasporedila slaninicu,  kobasice, čeri paradajz i grubo izmrvljen kozji sir.



Picu sam pekla na 200 stepeni na jednoj prečki ispod sredine rerne oko 25 minuta.



Vrlo nam se svidela. Nema trunke brašna a ipak pica :-) 

5 коментара:

  1. Mogu ti reci da je odlicna, jednom sam pravila sa rendanim krompirom kao podlogom i fino je ispala... ma, nema tu sta da ne uspe, a ogladnis cim zamirise iz rerne.:)))

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo mi djeluje potpuno zanimljivo,baš nisam ljubitelj klasične pizze,ali ovo ću svakako probati,hvala ti na ideji!

    ОдговориИзбриши
  3. Sjajna ideja, bas dobro smisljeno ovako sa tikvicama. Cim ima kozijeg sira, mora da je fenomenalno!

    ОдговориИзбриши
  4. Kečap na pizzi je svetogrđe! Inače, ovo želim da probam još od kako sam videla recept na Closet Cooking. Možda se konačno i rešim. Hvala na receptu. :)

    ОдговориИзбриши