20. 12. 2013.

Kod Zoke u poseti

Šta me je prvo privuklo da posetim njen blog? Bio je to recept, iz kasnije moje omiljene sekcije Fit&Yummy. Pravila sam tu lazanju uporno jer nam se vrlo svidela, slikala i htela da slika bude bar malo nalik na Zokinu. To nisam nikad objavila samo slike radi pa ni sad neću.

Tako lepe slike verovatno neću nikad uspeti da napravim. Slikala ona nešto što nam je napravila ili slikala Perast, more i sunce, sve je to baš lepo.

Da nedužim, sve čestitke Zoko. Moju kolekciju recepata si baš obogatila!

Izabrala sam par recepata. Svi su bili smazani za tren oka a neke sam morala da ponovim da bih imala šta da slikam.

U naslovu će biti put do Zokinog originala recepta.

 

 
Ovaj sam recept izdvojila još prošle godine ali tek sad sam ga isprobala. Zaista ukusna čorbica, prešlo mi je u naviku da kad god nešto pečem u rerni ćušnem i neko povrće pored ako ima mesta. U zadnje vreme to je bundeva i beli luk J


 
Nažalost Zokina crvena šerpa u kojoj je spremala ovo jelo je večni predmet mojih želja. No to me nije sprečilo da spremim ovo jelo u zemljanom pekaću iz Zlakusa. Kada idete na Zlatibor svratite u ovo selo da vidite kakva sve čuda prave od gline ovi ljudi.

Puno sastojaka ali zato blaženstvo ukusa! Obavezno ga iskrčkajte vredano je truda još kako!

  
  
Letos sam često pravila ovaj ukusni recept jer sam u bašti uvek imala tikvice, paradajz  i blitvu a sir uvek u frižideru. Lepa jesen nam je podarila bogatstvo povrća pa su kaneloni pravljeni doskoro.
 


 
Nisam baš neki ljubitelj crnog piva ali je u ovom receptu uz ostalo dalo jedan divan ukus.

U našoj kući se često jede gulaš, sigurno ću ga praviti još koji put na ovaj način!

 
 

Isprobah i ovaj lepi slatki hlebčić. Moram priznati da sam malo smanjila količinu šećera ali je bio sjajan. Uz topli kakao ili kafu, mmm.  Ponovljen nekoliko puta J

Imam želju još neke lepote da isprobam ali ima vremena.
 
Isprobala sam ove divne recepte sa bloga "My pans and pots" u sklopu igrice za gastro blogere "FBI rukavice"

6 коментара:

  1. secam se kada je objavila taj gulas sa sljivama i crnim pivom...sjajno ! Ja crno pivo volim iako nisam neki ljubitelj piva uopste. Kazu Irci da covek treba da bude jako skoncentrisan kada prvi put pije crno pivo, njihov Guiniss...prvi se nikada ne zaboravlja ! I ja sam bila jako poslusna...izabrala sam pub, pogled, gledala da budem mirna i opustena...mozda mi se zato i dopada..a i secam ga se !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam davno probala BIP-ovo crno kad se pojavilo i taj ukus mi se nije svideo. Ovo sam gucnula, nije loše a ostatak je smazala ćerka koja ga baš voli :-)

      Избриши
  2. Sve si lepo izabrala, bas mi se svidja sta si isprobala... pravila sam Zokinog pevca u vinu, nesto fantasticno, ima tu jos par stvari koje cekaju na red, pa cu ih onda sve skupiti zajedno.:) p.s. e, da mnogo su ti lepe slicice, moram da pohvalim... cmook:D

    ОдговориИзбриши
  3. Joj, koje fine stvari! Jako dobar odabir i odlična priprema.

    ОдговориИзбриши
  4. Jao Vesna, hvala vam na divnim rečima i na uloženom vremenu i trudu na istraživanju mog bloga. :) Mnogo mi je drago da ste uživali u hrani, a dijetalna lazanja je i moje omiljeno jelo. :) Sve zaista odlično izgleda.
    Šaljem vam veliki pozdrav :*

    ОдговориИзбриши
  5. Ja nisam probala čorbu d pečene bundeve ali sam sigurna da je jako fina!
    I ostali su recepti super, pevca ne komentarišem. Gulaš sam se nameračila da probam u nekoj vege varijanti sa pečurkama, hoću sigurno;)
    Jako mi je žao da sma proputila ovaj krug Fbi, Zokin blog mnogo volim i često kuvam nešt inspirisana njenim receptima.

    ОдговориИзбриши