5. 1. 2014.

Posni komisprot


Za ovaj kolač su vam potrebni samo sastojci, činija i varjača! Recept koji uvek uspeva a izgled i ukus su mu odlični. Uvek dobrodošao u vreme posta.


Potrebno vam je:

2 šolje brašna
1 šolja šećera
1 šolja soka pomorandže ili vode
½ šolje ulja
1 prašak za pecivo
Suvo voće i orašasti plodovi po izboru
Šolja od 250ml

Iseckano suvo voće istrljajte sa brašnom pomešanim sa praškom za pecivo. Dodajte šećer. Količinu šećera sam navela kao u originalnom receptu moje sestričine ali ja stavljam trećinu od te količine ili steviju. Uvek koristim maslinovo ulje.Najlepši je sa sokom pomorandže,  ceđenim ili kupovnim đusom, naročito ako je pomorandža nakisela. Ako imate neprskane pomorandže i njena korica je dobrodošla.

Izmešajte sve sastojke varjačom. Obložite papirom za pečenje pleh veličine 30x10, izručite smesu u pleh, varjačom poravnajte smesu. Pecite na 1800C oko 35-40 minuta, odnosno dok vam čačkalica ne ostane čista. Ako pečete u formama za komistrot ili nekim manjim plehovima prilagodite vreme pečenja.

6 коментара:

  1. Odličan recept za posni kolač, uvek je kod mene dobro došao! Sviđa mi se kako ovo izgleda i zvuči.

    ОдговориИзбриши
  2. Svidja mi se, nisam nikada pravila komisport bez belanaca, belezim za probu.:))) p.s. vrlo lepa prezentacija, i kolacic i tanjir i vockice sa strane.:)) cmook...

    ОдговориИзбриши
  3. I mene je privuklo jer volim suvo voce ...treba se proati !!

    ОдговориИзбриши
  4. Sviđa mi se kako izgleda, plus ne moram da vadim mikser... kakva sam lenjivica, još ću da ga smućkam u plehu kažiprstom :D

    ОдговориИзбриши
  5. Kad sam prvi put čula za ovaj recept odmah sam se oduševila jer se tako brzo pravi i pruža bezbroj varijacija.
    Stvarno mal ne može prstom da se umuti :-)

    ОдговориИзбриши
  6. Nikad nisam pravila komisprot bez belanaca, a vidim da baš lepo izgleda pa ga beležim za probu.

    ОдговориИзбриши