31.03.2013.

Svinjski kare sa začinima

 
Brz i lak način da se spremi ukusno pečenje. Vrlo je zgodno kada vam dolazi veći broj ljudi na ručak ili večeru. Sve možete da spremite i prethodni dan, čak je i poželjno da meso prenoći sa začinima.

 
Potrebno vam je:
 
Svinjski kare

So

Med

Kečap

Pikantni senf

Dižon senf

Senf za začinskim biljem

Aleva paprika

Biber

Ruzmarin


 



Priprema:
Na tanjir stavite sve začine, izmešajte ih, uvaljajte meso, stavite ga u kesu za pečenje i ostavite u da prenoći u frižideru. Sutra dan u kesu za pečenje sa mesom dodajte krompir, šargarepu i povrće koje želite. Zatvorite kesu žičicom i stavite da se peče.
 

 

 

 

Pecite na 2000 C. Od veličine i debljine komada naravno zavisi i dužina pečenja. Komad od 2 kg sam pekla oko 2 sata.
Kada je meso pečeno, otvorite kesu i pustite da se uhvati korica na mesu. Ako želite možete meso izvaditi iz rerne a povrće ostaviti da se jače zapeče.
Kare na ovaj način ostane sočan i mirisan. Ostatke pečenja možete  sutra staviti na tanku krišku hleba i uz neku maslinu ili list salate imati lep sendvič.



Ovaj recept šaljem našoj Milkici,  koja nam je u okviru blogerske igrice Ajme koliko nas je   kao temu za ovaj mesec izabrala ruzmarin.
 
 
 

 

14 коментара:

  1. Blago tvojoj familiji, kod tebe se uvijek nesto fino kuha:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ipak najčešće kuvam lagane stvari a meso I krompir izbegavam:-)

      Избриши
  2. Mnogo su ukusni ti svinjski komadi pečeni u rerni. Moja bivša svekrva je prava majstorica za plećku pečenu u pekaču - to je da se prsti poližu, a nema titranja oko ručka. Od nje sam i prihvatila pečenje plećke u komadu.
    Odlična je ideja i kare u komadu, samo da se ne presuši (zato je kesa dobitna kombinacija) pa ne može da omane.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Plećka je najbolja ali kad imaš publiku kao ja ovog puta onda je kare izbor:-) Volim da stavim u kesu jer ostane zaista sočno.

      Избриши
  3. Vrlo finoo i mirisno, svidja mi se sto se pece u kesi, ne pravim bas tako cesto na taj nacin i stavljam na listu za probu.:))

    ОдговориИзбриши
  4. Gledajući i čitajući ovaj recept krenula mi voda na usta,osjetim mirise..kao da nisam dovoljno jela, ovih dana pogotovo,ali eto jače je od mene:))
    Slično ju pravim i stvarno znam koliko je sočna, krasna..

    ОдговориИзбриши
  5. Krasota; svi vole i zgodno za veci broj gostiju!

    ОдговориИзбриши
  6. Jeste zgodno ali ipak treba izbegavati ovu kombinaciju mesa I krompira, ali neku put može:-)

    ОдговориИзбриши
  7. I ja volim med sa svinjetinom...a cesto uz svinjetinu stavljam jabuku ili sljive, bas zbog masnoce.
    Nikada nisam koristila te kese..cini mi se da je u nekoj teskoj posudi od gize sa teskim poklopcem isto...zar ne?
    pozdrav !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije isto u kesi i teškoj šerpi, u šerpi je mnogo bolje:-) Međutim tako duguljstu šerpu nemam pa se onda zadovoljavam sa kesom:-)

      Избриши
    2. Ja imam onaj francuski Creuset i stvarno je meso u njemu bozanstveno ! Vec godinama se spremam da kupim Creuseet ali nesto veci od mog ali toliko kosta da stalno od toga odustajem...a ne desava se bas toliko cesto da imam 10 ljudi na veceri pa da mije bas neophodno !! kese su valjda izmislili da ih posle bacis i ne moras da peres...

      Избриши
    3. Gledala sam u Beču, fatamorgana od cena:-)

      Избриши