7. 7. 2014.

Dok razmišljam kako dalje sa blogom


Dok ne smislim evo jedne Filipove i moje kreacije kad nenadano ostasmo tri dana na Kosmaju. Mrzelo nas da mesimo hleb a da odemo do radnje još i više, od onog što smo imali napravismo carski doručak.

 
Potrebno će vam biti:

Hleb koji se toliko kruni da od njega ne mogu ni prženice da se naprave
Jaja, količina spram hleba

So

Svinjska mast za prženje

Kozji sir, po mogućstvu jer je zdrav što se ne bi moglo reći za neke namirnice s popisa

Paradajz, paprika, najbolje iz vaše bašte u našoj još nije stigao,

Masline, nismo ih ni sadili ali se našle u frižideru

Postupak:
Proverite da se hleb nije ubuđao! Ako nije, izmrvite ga u viljuškom izlupana jaja. Zagrejte mast, kašikom vadite smesu jaja i hleba, rumeno ispecite s obe strane i to je to!

Pustite mašti na volju pa garnirajte kako vam se sviđa.

Filip i ja smo bili zadovoljni, grčki jogurt nam je bio kao desert uz to J

Bako kad ćemo ponovo ovo?

14 коментара:

  1. Verujem da su i melene rucice pomagale oko pripreme... nista lepse od dorucka u prirodi, a posle igranje na svezem vazduhu.:)

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo je super, ali o čemu se radi vezano za blog? Šta se premišljate?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Volim blogove sa pričom i njih najradije čitam. U nekim manje u nekim više uživam. Imam i ja takvih postova ali ... Nisam sigurna da sam više sposobna da lepo pišem, nekad sam tu bila sjajna ali danas nisam sigurna da je tako. Možda jeste perfekcionizam a možda nije ko će ga znati. Imam toliko iteresantnih likova u porodici i događaja ...
      Mrzi me da stalno pišem neke recepte originalne ili ne, rutinu ne podnosim.
      Videću Miki kako dalje jer ovako kako je bilo postalo mi je opterećujuće a svrha bloga svakako nije to :-)

      Избриши
    2. Ali, ja volim da čitam kad vi pišete. Nemojte gasiti blog, ali ga pišite bez opterećenja, kad imate inspiracije. Nije bitan kvantitet već kvalitet, to i Vi znate... :)

      Избриши
    3. Hvala Miki. Nisam razmišljala u pravcu gašenja bloga već o onom šta zaista želim, o pravcu u kome treba da ide da bi mi bio zadovoljstvo.

      Избриши
    4. Cao Vesna ! Apsolutno se slazem sa tobom da blog nije samo recept nego onaj ko iza tog recepta i bloga stoji...to je ono interesantno jer recepti se pronadju na google-u u jednoj nanosekundi a ono sto se isprica zavisi od svakoga od nas i to je ono sto pravi razliku. Sama si rekla da imas toliko toga da kazes, ispricas i ostavis...bas kao uspomenu i trag, mislim da u tome lezi sve pa i odgovor na tvoje sumnje i pitanja. Cmokic veliki !!

      Избриши
    5. Čim sam videla da je stigao tvoj komentar otprilike sam i znala šta ćeš mi napisati. Tvoj blog je jedan od onih u kojima zaista uživam da čitam. Da čitam i interesantan recept i tekst, samo mi je žao što blogovi poput tvog ne objavljuju tako često postove.
      E tanti baci :-)

      Избриши
  3. Nedavno sam i sama imala "fazu" - razmišljala sam da uzmem godišnji odmor na blogu, jednostavno sam se osjećala bez inspiracije i želje za bloganjem zbog velikog broja obaveza. Tada sam sjela i popričala sama sa sobom i rekla si da ne želim da blog pati zbog nekih novijih obaveza, pa sam na kraju prestala s tim novijim obavezama (mislim na moj 365 projekt). Čim sam se malo odmorila, vratio se onaj stari žar.

    Možda to i vama treba, samo malo odmora i doći će sve na svoje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tačno je da mi treba odmor, uvukla se malo neka monotonija i rutina a ja tako ne mogu da funkcionišem ali polako izlazim iz tih voda.
      Držim notes blizu i ideje zapisujem i polako vidim šta bih ubuduće želela.
      Tvoj projekat 365 mi se baš svideo, zaista imaš šta da pokažeš ali ako te to zamara logično je da ga se odrekneš u korist nečeg što ti prija!

      Избриши
    2. 365 je naporan - ne toliko svakodnevno fotkanje, koliko svakodnevno odgovaranje na komentare i komentiranje tuđih fotki. Zato sam rjeđe obilazila blogove, jer jednostavno nisam imala vremena za sve, sve kao sutra ću, sutra ću, a taj sutra nikako da stigne

      Избриши
    3. Ja nisam dobra u fotografisanju, sve slikam u auto modu a volim da vidim dobru fotografiju, baš uživam u takvim blogovima.
      Ne mogu reći da baš nemam vremena. Međutim, mene toliko stvari interesuje, toliko sam stvari koje volim propustila dok sam radila da se sad razvlačim na sto strana i ništa netavršavam, e to me nervira.
      Ipak sam još u konfuziji kako dalje ali kao što sam napisala rešenje je na vidiku :-)

      Избриши
  4. Mislim da svi imamo te neke faze...posebno kad se vidi i čita nešto što je puno bolje od tvoga (u mom slučaju). i nemam vremena da puno razrađujem fotku, priču i recept...sve je nabrzinu pa i onda nepedantno, a htjela bi da bude bolje...mislim da svi mi moramo ostati onakvim kakvi jesmo i takvi se prezentirati...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Najvažnije je da si sam zadovoljan onim što radiš ako te tu nešto sekira ma batali blog zauvek ili privremeno :-)
      Tačno je da moramo ostati kakvi jesmo ali moraš priznati, bar ja tako, menjamo se vremenom. Imam skoro 70 godina, mrzim kolotečinu, rutinu, volim da učim i naravno da te to menja.

      Избриши