Kada
ti je prodavnica udaljena 3 kilometra a napolju je već 280C a biće
ko zna koliko dok odeš i vratiš se, logičan izbor je da malo procunjaš po
zalihama i da vidiš šta možeš da iskombinuješ.
Našla sam:
Obaren mlad pasulj
Paradajz
Crvenu i zelenu papriku
Rukolu
Luk
So, biber
Maslinovo ulje i balzamiko
Opciono, malo pečenice
Napravila je sam ovako:
Pasulju,
kao i špagetama, uvek ostavim malo vode u kojoj su se kuvali. Pasulju sam
dodala, ulje i balzamiko, so i biber. Ostavila sam oko sat vremena u frižideru
da pasilj upije ukus. Iseckala sam za to vreme, paradajz, papriku, pečenicu i
luk. Zatim sam povrće spojila sa pasuljem, dodala rukolu, dobro izmešala,
slikala i navalila!
Ovo
je bio treći dan kako mi je salata bila divan ručak. Primetila sam da najviše
pinujem kolače, peciva, masna i slasna mesa – sve ono što ne bih smela ni da
pogledam i retko ih pravim. Šta ćete, to je zabranjena ljubav! Ipak vidim da su i salate visoko zastupljene.
Zaista ima fantastičnih. Rešila sam da većinu isprobam ovog leta, da iskoristim
ovo obilje svežeg povrća.
Hoćete
li i vi?
Super si sve iskombinovala, samo jos parcence domaceg krckavog hleba i ne treba nista vise... njam, njam,:)) p.s. i mene "bockanje" slicica jako veseli (kao sto vec znas:), ali tesko da ce sve stici da se isproba... drzim ti fige za jos koji receptic.:)))
ОдговориИзбришиMoram da se pohvalim Lanice da nisam ni pipinula hleb - nisam ga ni imala a ko da uključuje rernu :-)
ОдговориИзбриши